«Για ενάμιση χρόνο ήμουν άστεγος, κοιμόμουν σε παγκάκια»

Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Σπύρος Πώρος. Το μοντέλο τη δεκαετία του ’90 και νυν φωτογράφος «άνοιξε» την καρδιά του σε εβδομαδιαίο περιοδικό και ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν ήταν άστεγος στο Λονδίνο και βρέθηκε να κοιμάται σε παγκάκια, ενώ εξομολογήθηκε ότι είχε νοσηλευτεί μετά από τροχαίο ατύχημα σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του
Η αλήθεια είναι πως έχετε έρθει αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες…

Φυσικά. Για ενάμιση χρόνο ήμουν άστεγος στο Λονδίνο και κοιμόμουν στα παγκάκια σε μια κακόφημη περιοχή. Δεν ήταν κάτι εύκολο, αλλά ήμουν μικρός. Δεν ήθελα όμως να γυρίσω πίσω, γιατί είχα ένα πείσμα. Τα κατάφερα και όπως λένε «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Τα όσα έζησα τότε με διαμόρφωσαν γιατί είναι άλλο να μιλάς για το ότι δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία και άλλο να το έχεις ζήσει και να ξέρεις πόσο άσχημο είναι να μένεις στον δρόμο. Γι’ αυτό και θέλω να δώσω μάχη ώστε κανείς να μην περάσει ποτέ τέτοια πράγματα και να μην υπάρχει γύρω μας κοινωνική αδικία.

Πρόσφατα αποδείξατε για ακόμη μια φορά τις ευαισθησίες σας, πραγματοποιώντας σεμινάρια φωτογραφίας για τους έγκλειστους στη φυλακή Κορυδαλλού. Θέλετε να μας πείτε περισσότερα;

Πράγματι! Εκτός από την εκπαίδευση που παρείχα στους έγκλειστους στη φυλακή, τους πρόσφερα ως δωρεά και όλον τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κάμερες, φώτα).

Αυτά τα λεφτά δεν ήθελα να τα δώσω στον προεκλογικό μου αγώνα, αλλά προτίμησα να τα προσφέρω για τα σεμινάρια στους φυλακισμένους του Κορυδαλλού. Με όλα αυτά που γίνονται στην κοινωνία δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί να χαλάνε τόσα χρήματα για να καπαρώσουν απλά την καρέκλα. Αυτοί οι άνθρωποι που χαλούν έτσι τόσα πολλά χρήματα πώς μπορούν να μιλήσουν για κοινωνικές ευαισθησίες και να προκαλέσουν τον απλό πολίτη να τους τιμήσει με την ψήφο τους;

Ήρθατε σε επαφή με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά;

Επειδή όσα πέτυχα στη ζωή μου τα πέτυχα με πολύ κόπο, δεν άφησα τέτοια περιθώρια στον εαυτό μου. Σαν ιδιοσυγκρασία επιθυμώ εξάλλου να έχω τον έλεγχο κάτι που τέτοιες ουσίες στο στερούν.

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπος με τον θάνατο;

Δυστυχώς είχα νοσηλευτεί μετά από τροχαίο ατύχημα σε σοβαρή κατάσταση, είπε ο Σπύρος Πώρος στο Λοιπόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.