Γιατί ο Τσίπρας εξοργίστηκε και διέγραψε τον Κουρουμπλή

Μήνυμα προς όλα τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι εάν δεν ακολουθούν την πολιτική που χαράσσει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θα βρεθούν εκτός κόμματος έστειλε χθες (16.12.2021) ο Αλέξη Τσίπρας με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην μελέτη  Τσιόδρα- Λύτρα και εμφανώς φορτισμένος γιατί πριν από λίγο καιρό είχε χάσει ένα φίλο του από κορονοϊό είπε προς τους βουλευτές  της ΝΔ: «Περιμένουμε  να έρθει ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη (μελέτη Τσιόρδα –Λύτρα). Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;» ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης αντιλαμβανόμενος τη φραστική ακρότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο και προσπάθησε να κατευνάσει τα πράγματα μιλώντας για ατυχή διατύπωση. «Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε : Ο χώρος μας, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική .  Αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100  ανθρώπους στο Μάτι, δεν είναι στην λογική μας . Εμείς ”τυμβωρυχία” δεν κάνουμε»,  επεσήμανε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε αμέσως με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες όπου τον ενημέρωσε για το θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής με δήλωσή του να επανορθώσει, ξεκαθαρίζοντας ότι αλλιώς θα βρισκόταν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ακολουθούμε την τακτική της ΝΔ όπου στο Μάτι μας κατηγορούσε ότι κάψαμε 100 ανθρώπους. Εμείς κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη αλλά δεν χρησιμοποιούμε τα επιχειρήματα και την τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αρνήθηκε να επανορθώσει επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση και έτσι βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει προφανώς και με το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε σηκώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θέμα της μελέτης Τσίοδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ και με αυτό ήθελε να πάει στη συζήτηση του Σαββάτου.

Η κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πραγματικότητα άλλαξε την ατζέντα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στη γωνία καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός είχε πιαστεί να λέει ψέματα.

Εκτός των άλλων λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή η φρασεολογία δεν ταιριάζει στην αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κίνηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρα έστειλε πάντως προς όλες τις πλευρές τα εξής μηνύματα:

  • ότι πλέον για κανένα λόγο δεν θα αναλαμβάνει τις ευθύνες άλλων και δεν θα ανεχθεί βαρίδια στο κόμμα του
  • τον βαθμό της πολιτικής αντιπαράθεσης τον καθορίζει ο ίδιος και η ηγετική ομάδα  του κόμματος
  • απέδειξε στην εσωκομματική αντιπολίτευση ότι- η οποία πολλές φορές τον κατηγορεί για λαϊκισμό- ότι δεν κινείται με στερεότυπα, ούτε με την λογική ότι υπάρχουν βουλευτές δύο κατηγοριών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανάφερε πάντως ότι «τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα  έλεγε απροκάλυπτα   ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ  και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.