Γκάγκα: Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι -Θα μπορούμε να δούμε φίλους, να πάμε σε εστιατόρια

Την ελπίδα ότι με την επιτάχυνση των εμβολιασμών το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι μακράν καλύτερο από το προηγούμενο εκφράζουν οι ειδικοί.

Την ώρα επιστήμονες και κυβέρνηση «ζυγίζουν» το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα με εργαλείο τα self test, αρχίζουν να διατυπώνονται τα πρώτα σενάρια για το φετινό καλοκαίρι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», υποστήριξε ότι τα self tests είναι ένα σημαντικό όπλο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ασυμπτωματικών κρουσμάτων κορωνοϊού, με συνέπεια να προστατεύονται οι οικείοι και οι συνάδελφοί τους. Παρά ταύτα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα.

Πιθανή η «απαλλαγή» από τις μάσκες εντός του 2021
Ερωτηθείσα για την ακρίβεια των self tests, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι «είναι πολύ μεγαλύτερης αξιοπιστίας από τα… μη self test», επισημαίνοντας ότι ούτε τα μοριακά (PCR) είναι 100% αξιόπιστα. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό και το πότε θα μπορούμε να βγούμε έξω χωρίς μάσκες η Μίνα Γκάγκα είπε ότι «μπορεί να το δούμε να γίνεται μέσα στο 2021».

Για το καλοκαίρι, πάντως, σημείωσε ότι θα πρέπει να δείχνουμε προσοχή, φορώντας μάσκες, όμως λόγω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών «θα είναι ένα καλό καλοκαίρι. Θα μπορούμε να βγούμε έξω, να πάμε σε εστιατόρια, να δούμε φίλους».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/gkagka-kalokairi-tha-pigai noyme-estiatoria-filoys

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.