Γλυκά Νερά: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη δολοφονία

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας «βλέπουν» στελέχη της Ασφάλειας Αττικής πίσω από την δολοφονία 47χρονου, σήμερα το πρωί, έξω από 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Nερά.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι η εκτέλεση του 47χρονου ήταν πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου». Ο 47χρονος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, συμπλοκές και άλλα αδικήματα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλύτωσε από θαύμα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στο σημείο της δολοφονίας, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes του θύματος έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Αφού σταμάτησαν δίπλα του οι δράστες τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνονος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, που βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Από το σημείο οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν ότι ο 47χρονος είχε από παλιά διαφορές με άλλα άτομα στον χώρο της νύχτας. Ειδικότερα, ο 47χρονος, ο οποίος ήταν αθλητής του bodybuilding είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλήφθηκε στη μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε.

Μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται στις διαφορές που ενδεχομένως είχε τον τελευταίο καιρό ο 47χρονος. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πρόσφατα στις φυλακές, άτομο που επίσης έχει σχέση με τη νύχτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.