Γλυπτά Παρθενώνα: Αλλάζουν το αφήγημα οι Βρετανοί – «Δεν τα ξεριζώσαμε από το μνημείο αλλά τα βρήκαμε πεταμένα»

Το νέο αφήγημα των Βρετανών για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ότι δεν τα αποκόλλησαν από το μνημείο αλλά ότι τα βρήκαν πεταμένα στα ερείπια!

Αυτό, ακούστηκε στην συνάντηση των δυο πλευρών στην Unesco την περασμένη εβδομάδα και έδωσε μια νέα τροπή στην διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βρετανία.

Και όλα αυτά ενώ φάνηκε από την Βρετανία ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Ελλάδα και το αίτημά μας να επιστραφούν τα Γλυπτά εδώ όπου ανήκουν.

«Τα περισσότερα ανασύρθηκαν από τα ερείπια γύρω από τον Παρθενώνα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Δρ Τζόναθαν Γουίλιαμς.

«Αυτά τα αντικείμενα δεν αφαιρέθηκαν από το μνημείο όπως υποστηρίζουν».

Η απάντηση ήρθε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία με επιστολή της στην εφημερίδα Guardian αναφέρει: «Με την πάροδο των ετών, οι ελληνικές αρχές και η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχουν αποδείξει με ακλόνητα επιχειρήματα τα αληθινά γεγονότα γύρω από την αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα». Και συνεχίζει: «Ο Λόρδος Έλγιν χρησιμοποίησε παράνομα και άδικα μέσα για να κατασχέσει και να εξάγει τα γλυπτά του Παρθενώνα χωρίς πραγματική νόμιμη άδεια για να το πράξει, σε μια κατάφωρη πράξη κλοπής κατά συρροή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.