Γώγος για το κρουαζιερόπλοιο: «Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ»

Εξήγηση για το πως βρέθηκαν και τα 12 τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 να είναι ψευδώς θετικά επιχείρησε να δώσει μιλώντας στο Live News, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν», είπε για τα τεστ κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο και πρόσθεσε: «άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει».

Ο κ. Γώγος είπε ακόμα ότι το θέμα του τεστ είναι σημαντικό για την συγκεκριμένη νόσο αλλά το μοριακό τεστ είναι το πιο αξιόπιστο.Για το πως μπορεί να βγήκαν θετικά αρχικά και τα 12 τεστ είπε: «Στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».

Στο ερώτημα που είμαστε τώρα με τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, ο κ. Γώγος είπε ότι «η κατάσταση είναι σταθερή αλλά είναι υψηλά τα νούμερα για να είμαστε ευχαριστημένοι. Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων αλλά είναι επικίνδυνη περίοδος τώρα και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων την προσεχή εβδομάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.