Γώγος: Ίσως επανεκτιμηθούν τα μέτρα για τα σχολεία – «Όλα είναι πιθανά»

Δύσκολο να υπάρξει οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων, παρά το γεγονός ότι αναμένεται εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο φόβος για τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία είναι δικαιολογημένος, αλλά εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει έξαρση.

Ωστόσο, έσπευσε να τονίσει πως το σύμπλεγμα μέτρων – σύμφωνα με το οποίο λειτουργούν τα σχολεία – είναι δύσκολο και αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα επανεκτιμηθούν. Πρόσθεσε, δε, πως «θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα το θέμα».

Ο καθηγητής σε αυτό το σημείο τόνισε πως δεν αναμένεται να δούμε οριζόντιο κλείσιμο στα σχολεία, καθώς τόσο η εμβολιαστική κάλυψη όσο και το γεγονός ότι τα παιδιά νοσούν ελαφριά διευκολύνουν το κλείσιμο μεμονωμένων τμημάτων και όχι σχολείων. Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι πάρα πολύ βασικό για την κοινωνία να λειτουργήσει το σχολείο, σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων όλα είναι πιθανά, αλλά είναι κάτι που δεν περιμένουμε».

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε επίσης πως: «Tα παιδιά μπορεί να κολλήσουν και εκτός σχολείου. Σε περίπτωση που μολυνθούν, θα διαγνωστούν, θα ιχνηλατηθούν και έπειτα θα απομονωθούν».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των μικρών παιδιών λέγοντας πως πρέπει να συνεχίσει η ενημέρωση και να συμμετάσχουν στην ενημέρωση και οι παιδίατροι, ενώ όπως είπε καλούν και τον ίδιο συνεχώς γονείς, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ανασφάλειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.