Γονείς μήνυσαν εκπαιδευτικούς για… εσχάτη προδοσία επειδή ζήτησαν μάσκα στα παιδιά τους

Μηνύσεις σε βάρος τριών εκπαιδευτικών μέχρι και για εσχάτη προδοσία επειδή ζήτησαν μάσκες και self test από παιδιά υπέβαλαν γονείς στον Πύργο της Ηλείας όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αντωνία Μπρη.

Σύμφωνα με την κυρία Μπρη οι γονείς υπέβαλαν τις μηνύσεις γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς self test και μάσκες όπως προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές (σ.σ. Δευτερα) στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε» εξήγησε αρχικά η κυρία Μπρη στο Open.

Όπως σημείωσε «το επιχείρημά τους ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού».

Τα μέτρα για τα σχολεία
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προηγούμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα της γυμναστικής και του φαγητού),
τα διαφορετικά διαλείμματα για σταθερές ομάδες μαθητών,
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
η τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής – χρήση αντισηπτικών,
οι επαρκείς, τακτικοί αερισμοί των χώρων,
τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.,
εκπαιδευτικές εκδρομές, επισκέψεις, σχολικοί περίπατοι, μαθητικά συνέδρια, διαγωνισμοί και ενδοσχολικές εκδηλώσεις με τήρηση όλων των γενικών και συγκεκριμένων κατά περίπτωση μέτρων,
δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών προς και από τις σχολικές μονάδες, σε διαφορετικές ώρες και από διαφορετικές εισόδους/εξόδους,
ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.