H μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Πομπέο-Δένδια

Συνάντηση με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βιέννη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική παραβατικότητα, καθώς και εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ανδρών το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η επείγουσα ανάγκη για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια στη Βιέννη.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.».

Σε εξέλιξη η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στη Βιέννη.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει από νωρίς το απόγευμα η Έκτακτη Σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των 27 κρατών – μελών της ΕΕ στη Βιέννη, με βασικό θέμα την επιβολή Κυρώσεων σε βάρος της Κυβέρνησης της Λευκορωσίας για τη βίαιη καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Μινσκ και τους θανάτους τριών πολιτών από πυρά αστυνομικών και ξυλοδαρμούς.

Ως δευτερεύον ζήτημα αναμένεται να υπάρξει επίσημη αναφορά της ΕΕ στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, κατόπιν της υποβολής σχετικού αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.