Η άγρια δολοφονία που είχε σημαδέψει την 43χρονη επιχειρηματία- Το τυφλό απειλητικό χτύπημα στο αυτοκίνητό της

Μια άγρια δολοφονία είχε σημαδέψει τη ζωή της Μαρίτας Αγγελοπούλου που έχασε σήμερα τη ζωή της προκαλώντας σοκ στην κοινωνία του Αιγίου και της Πάτρας.

Η Μαρίτα Αγγελοπούλου ποτέ δεν ξεπέρασε τη δολοφονία του αγαπημένου της πατέρα Άγγελου Αγγελόπουλου. Zούσε πάντα με τις μνήμες εκείνης της τραγικής υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος, γνωστός καθηγητής μαθηματικών και πολυσυζητημένο πρόσωπο, μετά τη χρεοκοπία της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας Synthesis Α.Ε. στην οποία ήταν βασικός μέτοχος, δέχθηκε επίθεση το μοιραίο βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2011, την ώρα που επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του, μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του διαμερίσματος της Μελετοπούλων 61Α.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, οι τρεις νεαροί είχαν αποπειραθεί άλλη μία φορά να δολοφονήσουν τον Αγγελόπουλο μέσα στον Ιανουάριο του 2011, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι προσπάθησαν ξανά, δυστυχώς αυτή τη φορά επιτυγχάνοντας τον στόχο τους.

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης της δολοφονίας του όπως έγινε αργότερα γνωστό είναι ότι οι δολοφόνοι είχαν «παραγγείλει» και τη δολοφονία της Μαρίτας. Λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα της, η Μαρίτα είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους που είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της χωρίς η ίδια να τραυματιστεί, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη ξημερώματα έξω από το σπίτι της.
Στο επίσημο δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρονταν τα εξής για την τραγική υπόθεση:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην Υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες για άμεση σχέση στην τέλεση της δολοφονίας του εν λόγω επιχειρηματία τριών ατόμων, γνωστοί της Υπηρεσίας μας, καθόσον είχαν ποινικό παρελθόν. Ύστερα από αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, κλήθηκαν στην Υπηρεσία μας μάρτυρες, οι οποίοι γνώριζαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη συμμετοχή των τριών ατόμων στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

Μετά από μακρόχρονες παρακολουθήσεις και διάφορους ελέγχους που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είναι πέντε άτομα, ανάμεσα στους οποίους μία γυναίκα και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ο ηθικός αυτουργός και εντολέας της ανθρωποκτονίας.

Προσαχθέντες στην Υπηρεσία μας οι ανωτέρω, τρεις εξ αυτών, παραδέχθηκαν ότι σχεδίαζαν από κοινού τη δολοφονία του επιχειρηματία και μάλιστα προσπάθησαν να την εκτελέσουν και σε προγενέστερο χρόνο, μήνα Ιανουάριο του 2011, αλλά απέτυχαν, καθόσον το θύμα καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ομολόγησαν αβίαστα τον ρόλο τους στην υπόθεση και, όπως προανακριτικά προέκυψε, ένας από αυτούς είχε οργανωτικό ρόλο και ήταν ο μόνος που μιλούσε απευθείας με τον εντολέα, στον δεύτερο είχε ανατεθεί η εκτέλεση του επιχειρηματία, ενώ ο τρίτος μαζί με τη γυναίκα είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος, προκειμένου να εξακριβώσουν καθημερινό δρομολόγιο κίνησης του θύματος, ούτως ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο σημείο δράσης τους.

Την ημέρα της ανθρωποκτονίας αυτοί που είχαν αναλάβει τον περιφερειακό ρόλο της παρακολούθησης του θύματος, τον εντόπισαν και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ενημερώνοντας τον οργανωτή της επιχείρησης, ο οποίος κατεύθυνε τον φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας.

Ο τελευταίος, στήνοντας ενέδρα στο θύμα σε πιλοτή της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας και στη συνέχεια διέφυγε. Το όπλο της δολοφονίας δεν ανευρέθη, καθόσον ο ένας εξ αυτών την επομένη το πέταξε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αίγιο, αφού προηγουμένως το είχε λύσει σε κομμάτια.

Για το σύνολο των δραστών και αφού υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου όλο το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί από την Υπηρεσία μας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για όλους από την κα Ανακρίτρια Αιγίου, τα οποία εκτέλεσε η Υπηρεσίας μας και οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιων της Δικαιοσύνης σήμερα, 18/11/2011».

Το 2013 το Δικαστήριο Πύργου επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Άγγελου Αγγελόπουλου.

Σε 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος. Η 27χρονη πέμπτη κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο.

Η οικογένεια του δολοφονημένου, διά των συνηγόρων της, δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου.

“Πρόκειται για ένα γεγονός που συντάραξε, τον εσωτερικό μου κόσμο πρωτίστως, όλη την ύπαρξη μου ή γίνεσαι πιο δυνατός ή καταρρέεις. Εγώ επέλεξα να γίνω πιο δυνατή. Οι αρχές και οι αξίες του πατέρα μου, ήταν η δύναμη μου για να μην πέσω” είχε πει σε συνέντευξή της η Μαρίτα για το γεγονός που τη συγκλόνισε.

Τα αίτια του θανάτου της 43χρονης Μαρίτας διερευνώνται και θα εξακριβωθούν μέσα από την ιατροδικαστική έρευνα. Εκ πρώτης όψεως πάντως, δεν φαινόταν να έχει δεχθεί επίθεση, ενώ ο χώρος δεν παρουσιάζει σημάδια παραβίασης.

Η ανάρτηση για τον πατέρα της

Πηγή: thebest.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.