Η Ελλάδα αγοράζει 7 νέα Canadair – Στον Καναδά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Καναδά θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την αγορά των νέων Canadair στη συνέντευξη που παραχώρησε στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail», όπου τονίζει μεταξύ άλλων πως «πρόκειται για μία μεγάλη αγορά για την Ελλάδα», και σημειώνει πως το συνολικό κόστος για την προμήθεια των νέων αεροπλάνων από την καναδική De Havilland ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη στον Καναδά, Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και 41 χρόνια. «Η καθυστέρηση ήταν ανεξήγητη, δεδομένων των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά», είπε. «Είχα θέσει ως προτεραιότητα να επισκεφθώ επίσημα τον Καναδά… για να συνεργαστώ με την ελληνοκαναδική κοινότητα και να μιλήσουμε για την οικονομική πτυχή της συνεργασίας μας».

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο τελευταία θα έχουν έδρα την Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά, όμως προτεραιότητά τους θα είναι η βοήθεια σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών σε άλλες χώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.