Η εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης στον Σαρωνικό

Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης σε διάφορα σημεία του Σαρωνικού Κόλπου, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται βελτιωμένη.

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση καθημερινά. Συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου από 128 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικού συνεργείου, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Στην περιοχή «Θεατράκι» επιχείρησαν εργασίες καθαρισμού του βυθού τρεις (03) δύτες.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου και συγκεκριμένα στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, αποτελούμενο από 49 άτομα συνολικά, εντατικοποίησαν τις εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με μηχανικά μέσα. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει σταθερή βελτίωση καθημερινά και αναμένεται ομοίως σταδιακή παράδοση των περιοχών τις προσεχείς ημέρες. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Όσον αφορά την ελεύθερη παραλία του Ελληνικού, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες ολοκλήρωσή των εντατικών εργασιών καθαρισμού.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας, συνεχίστηκαν με εντατικούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα από συνολικά 54 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη και ειδικότερα για τη 2η και 4η μαρίνα της Γλυφάδας, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη.

Οι ακτές είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη παραδόθηκαν στο κοινό οι δύο παραλίες της Φρεαττύδας και του Όρμου Αφροδίτης στην Πειραϊκή, με την επισήμανση όμως ότι την απόφαση για το αν θα επιτραπεί η κολύμβηση ή όχι θα τη λάβει το υπουργείο Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.