Η στιγμή της σύλληψης του Πέτρου Τατσόπουλου – Μήνυση εις βάρος του από τον υποψήφιο βουλευτή Φίλιππο Καμπούρη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος μετά την σύλληψή του με την διαδικασία του αυτόφωρου μετά το τέλος εκδήλωσης με τίτλο:Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής Φίλιππος Καμπούρης το απόγευμα της Δευτέρας, κάτι που έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Δείτε εδώ βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης του Πέτρου Τατσόπουλου από άνδρες της αστυνομίας.

«Κάποιους τους ενόχλησε το θέμα συζήτησης της εκδήλωσης»

Η Αρετή Γεωργίλη, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Free Thinking όπου διεξαγόταν η εκδήλωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις της προηγούμενες μέρες, μίλησε στο newsit.gr για το συμβάν.

«Κάναμε μία ωραία συζήτηση με θέμα εάν είναι ασύμβατες οι έννοιες παιδεία και θρησκεία, συζητούσαμε με νηφαλιότητα ότι τα Αν πρέπει να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία. Και περιμέναμε να μιλήσει ο κύριος Τατσόπουλος και τον συνέλαβαν με αυτόφωρη διαδικασία, επικαλούμενοι τον αντιρατσιστικό νόμο. Κάποιος του έκανε μήνυση».

Όπως τόνισε η κ. Γεωργίλη «εδώ και μία εβδομάδα δεχόμαστε έντονη κριτική για την σημερινή εκδήλωση. Κάποιος από αυτούς που διαφωνούσαν με το θέμα της εκδήλωσης εικάζω ότι έκανε μήνυση. Αιφνιδιάστηκα. Το κυριότερο είναι ότι μπήκαν σε βιβλιοπωλείο, περίμεναν να τελειώσει η εκδήλωση και συνέλαβαν συγγραφέα που έλεγε την άποψη του. Κάποιους τους ενόχλησε το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης αλλά και η συγκεκριμένη μέρα».

Τώρα φεύγω από το βιβλιοπωλείο μου και θα πάω να δω τον κύριο Τατσόπουλο στη ΓΑΔΑ, να δω τι θα γίνει αλλά νομίζω ότι μάλλον θα μείνει μέσα σήμερα το βράδυ επειδή είναι αυτόφωρη διαδικασία. Ο κύριος Τατσόπουλος όμως είναι ένας άνθρωπος που έχει εγχειριστεί, δεν μπορεί να υφίσταται τέτοια ταλαιπωρία για ψύλλου πήδημα».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, newsit.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.