Η Τουρκία στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Μέρκελ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συζήτησαν για τις σχέσεις με την Άγκυρα υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και της «κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής» εκ μέρους της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ πραγματοποιήθηκε την ώρα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην θέση της Τουρκίας ότι οι βραχονησίδες Ίμια αποτελούν «τουρκικό έδαφος».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, την Κύπρο, αλλά και την συμφωνία της Άγκυρας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.