Η Βουλή θα διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική

Τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στη Δυτική Αττική τίμησαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής κρατώντας ενός λεπτού σιγή κατά την σημερινή επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου μετά από διακοπή μίας ημέρας λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Κοινοβούλιο θα διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική. “Προτείνω στη Βουλή να εγγράψει με απόφαση της Ολομέλειας ένα ιδιαίτερο ποσό της τάξης τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς. Αυτό είναι μια αυτονόητη διαδικασία. Είτε έτσι, είτε αλλιώς η Βουλή είναι πάρα πολύ κοντά στην κοινωνία”., είπε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής.

Νωρίτερα, ο κ.Βούτσης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αποτίμηση της καταστροφής τόσο μέσα όσο και έξω από την Βουλή. Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων αλλά μίλησε, όμως, και για τις διαχρονικές ευθύνες που προκάλεσαν την καταστροφή υπογραμμίζοντας ότι στη χώρα μας έχουν μπαζωθεί 800 χιλιόμετρα ρεμάτων εδώ και δεκαετίες. «Δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για θεομηνίες, αυτά τα οποία μας συμβαίνουν δεν είναι εκ θεού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε διαφορετικό τόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί δεν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σουηδία από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά εξέφρασε την οδύνη της για τις ανθρώπινες απώλειες και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στους υπόλοιπους πληγέντες.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που διαχρονικά υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου σε βάρος της προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Στην τραγωδία αναφέρθηκε και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ο οποίος υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο της κλιματικής αλλαγής αλλά επισήμανε ότι αυτό «δεν είναι καλό επιχείρημα όταν κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.