Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος, μετά τον ξυλοδαρμό

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή, Νίκου Καλογριά, συνεχίζεται η δίκη για το βάναυσο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο ιατροδικαστής στην κατάθεση του ήταν ξεκάθαρος πως το θύμα υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις και πως δε διαπιστώθηκε άλλη παθολογία.

Στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής είπε επίσης ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνέπεια του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος. «Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλου έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποια ήταν αυτή. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής, δηλώνοντας ότι «έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία».

Είχε βαθιά τραύματα
«Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια, στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» τόνισε και απαντώντας στην ερώτηση του εισαγγελέα αν θα φαινόταν εάν το θύμα έπασχε από από καρδιακά νοσήματα από την έκθεση, ο μάρτυρας ήταν καταφατικός.

«Πολλές φορές είχε δεχθεί bullying»
Νωρίτερα, κατέθεσε φίλη του Ζακ Κωστόπουλου, με την οποία συνομιλούσε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν δεχθεί επίθεση στην οδό Γλαδστωνος. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί bullying και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας.

«Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας» τόνισε η μάρτυρας, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του «είμαι κάθετη για αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά. Δεν θέλω ο δικός μου χαρακτήρας να οδηγήσει στο να βγει λάθος εντύπωση».

Πολιτική Αγωγή: θέλω να σας ρωτήσω γιατί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης είναι ότι πέθαινε και πέθανε στη Γλαδστωνος. Θα σας το έλεγε αν δεν ένιωθε καλά;

Μάρτυρας: Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητο τον είδα. Δεν τα έχω δει τα βίντεο γιατί ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου.

Υπεράσπιση: έχετε αναφέρει περιστατικό με εφίδρωση, κόπωση και ταχυκαρδία…

Μάρτυρας: είχε μόλις βρει το σκυλάκι του και από τη χαρά του αντιδρούσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.