Ηχηρή παραίτηση του προέδρου της «ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ» – «Αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις όπως μου ζητείται»

Την παραίτηση του με αιχμές κατέθεσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) – «ΔΗΜΗΤΡΑ», Σέρκος Χαρουτουνιάν, καταγγέλλοντας κάνοντας λόγο για «πιέσεις» σχετικά με απευθείας αναθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα το documentonews.gr ο κ. Χαρουτουνιάν εξαπολύει βολές κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη σημειώνοντάς καθώς δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του» τον έχει παραγκωνίσει ενώ ως ενδεικτικό της απαξίωσης που βιώνει ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – «Δήμητρα» αποτελεί το γεγονός ότι του ανέθεσαν την εποπτεία «Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» τονίζει ότι του ασκούνται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις, οι οποίες δεν είναι απόρροια έκτακτων αναγκών αλλά «προφάσεων».

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι. Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρουτουνιάν στην παραίτηση του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σημειώνει ότι καθώς επιθυμία του είναι να είναι «χρήσιμος με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες μου και όχι ένας απλά μισθοδοτούμενος Πρόεδρος Οργανισμού», θέτει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

Κόκκαλης:  Η παραίτηση του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος της ΝΔ

«Ηεπιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ ξεγυμνώνει το πελατειακό κράτος του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αποκάλυψη της επιστολής παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν προς τον πρωθυπουργό.

Ο Β. Κόκκαλης κάνοντας λόγο για «ένα σύστημα κολλητών, ημετέρων και υποτελών, οι οποίοι επιβραβεύονται με απευθείας αναθέσεις», επισημαίνει ότι οι καταγγελίες του κ. Χαρουτουνιάν αφορούν «στη λειτουργία ενός φορέα που είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της νοθείας και της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα».

«Δεν μας προκαλούν βέβαια καμία έκπληξη τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρουτουνιάν. Τα έργα και οι ημέρες εξάλλου του κ. Αυγενάκη είναι γνωστά, απ’ όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν έχει θητεύσει» σημειώνει καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως του «ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις».

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι» σημειώνει ο Σέρκος Χαρουτουνιάν και θέτει την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η δήλωση του Β. Κόκκαλη:

«Η αποκάλυψη της επιστολής παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκος Χαρουτουνιάν προς τον πρωθυπουργό, ξεγυμνώνει τελείως το πελατειακό σύστημα με βάση το οποίο λειτουργεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Ένα σύστημα κολλητών, ημετέρων και υποτελών, οι οποίοι επιβραβεύονται με απευθείας αναθέσεις. Με διαδικασίες που υπερβαίνουν κάθε λογική διαφάνειας, νομιμότητας και αξιοκρατίας.

Και δυστυχώς για τον κ. Αυγενάκη, δεν το λέμε εμείς αυτό, το εννοεί ευθέως ο κ. Χαρουτουνιάν ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως του “ζητείται επιτακτικά να υπογράφει απευθείας αναθέσεις με βάση ποικίλες προφάσεις”, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Είναι επίσης ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» ο οποίος βάλει ευθέως κατά του κ. Αυγενάκη καταγγέλλοντάς του πως δεν έχει καμία επαφή ή συνεργασία το τελευταίο οκτάμηνο επειδή δεν ανήκει στον κύκλο των «φίλων» του Υπουργού!

Όλα τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον γιατί αφορούν δημόσιο χρήμα, αλλά και γιατί επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ενός φορέα που είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της νοθείας και της αισχροκέρδειας στα τρόφιμα.

Δεν μας προκαλούν βέβαια καμία έκπληξη τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρουτουνιάν. Τα έργα και οι ημέρες εξάλλου του κ. Αυγενάκη είναι γνωστά, απ’ όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν έχει θητεύσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.