Ηχηρή παρέμβαση Κουντουρά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Τurkaegean

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε επιτακτικά η Έλενα Κουντουρά το κρίσιμο ζήτημα της κατοχύρωσης από την Τουρκία του όρου Turkaegean ως ευρωπαϊκού εμπορικού σήματος.
Στην παρέμβαση-ομιλία της, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι ο όρος Turkaegean δεν είναι αθώος και αντανακλά την κλιμακούμενη επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενη στους Ευρωβουλευτές, κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υψώσει ένα «ευρωπαϊκό τείχος αλληλεγγύης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις» και να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτή η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων που βασίζονται σε αυτή, σε όλους τους τομείς, τον εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό.
Ολόκληρη η παρέμβαση της Έλενας Κουντουρά στην Ολομέλεια:
« Έχω την υποχρέωση να ενημερώσω το σώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ακόμα μία ανησυχητική εξέλιξη που αφορά στην τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα, με επίκεντρο το Αιγαίο.
Η Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο TURKAEGEAN ως ευρωπαϊκό εμπορικό σήμα και τον χρησιμοποιεί εκτενώς σε μια πανευρωπαϊκή εμπορική καμπάνια προώθησης του τουριστικού της προϊόντος, δημιουργώντας σύγχυση στο ταξιδιωτικό κοινό.
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο όρος ΤURKAEGEAN δεν είναι αθώος. Αντανακλά την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα και εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής με τις προκλητικές δηλώσεις και επανειλημμένες απειλές Τούρκων αξιωματούχων απέναντι στην Ελλάδα.
Πρέπει να σηκώσουμε ένα ευρωπαϊκό τείχος αλληλεγγύης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και να στείλουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η αμφισβήτηση της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών συμφερόντων που βασίζονται σε αυτή, σε όλους τους τομείς, τον εμπορικό, ενεργειακό και διπλωματικό, δεν θα γίνει ανεκτή.»
Το βίντεο της παρέμβασης της Έλενας Κουντουρά στην Ολομέλεια: https://youtu.be/R3ddk3hnviw

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.