Ηχηρή στήριξη Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις – Μήνυμα Μητσοτάκη στον… «ταραξία» Ερντογάν: «Τους περιμένουμε στο φως της ημέρας…»

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν θα προηγηθούν της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που δείξατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Η Ελλάδα μας βοήθησε κα θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την απτή κίνηση αλληλεγγύης. Δεν θα την ξεχάσουμε”, είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Και συνέχισε: “Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική σχέση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι εν μέσω μίας ενεργειακής, πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η ήπειρος μας. Οι κρίκοι της Ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνονυν πληθαίνουν συνεχώς. Πέρυσι, το Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται και στην Άμυνα”, είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Νομίζω ότι η ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει στη Μόσχα. Θα συζητήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές γι’ αυτό θα μοιραστώ τις σκέψεις μου με τον κ. Μακρόν. Η δική μας απάντηση σε αυτή την προκλητικότητα είναι η ετοιμότητα. Και σε αυτούς που λένε ότι θα έρθουν μια νύχτα, απαντάμε ότι τους περιμένουμε στο φως της ημέρας, εκεί που φαίνεται ποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.