Ιερέας κατηγορείται για πλαστογράφηση διαθήκης

Ένας ιερέας ακριτικού νησιού της τη Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου κατηγορείται για πλαστογράφηση διαθήκης. Σύμφωνα με την ενάγουσα ο ίδιος αλλοίωσε τα στοιχεία της ιδιόχειρης διαθήκης που του είχε εμπιστευτεί ο πατριός της και άφησε τα πάντα στον εαυτό του!

Όπως μεταδίδει το dimokratiki.gr η αγωγή περί αναγνώρισης ακυρότητας διαθήκης και πλαστογράφησης υποβλήθηκε από υπήκοο της Σουηδίας κατά ιερέα σε ακριτικό νησί της ζώνης ευθύνης τη Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Η ίδια αναφέρει πως ο πατριός της απεβίωσε τον Απρίλιο του 2020 στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε ηλικία 74 ετών.

Ο άνδρας έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και νοσηλευόταν για αρκετό καιρό. Πριν μπει στο νοσοκομείο για τελευταία φορά, όπως αναφέρει στην αγωγή της, της είχε πει χαρακτηριστικά: «Να ξέρεις, έχω αφήσει τα κλειδιά του σπιτιού μας στον παπά –(…)» , τον εναγόμενο δηλαδή.

Ο εκλιπών ήταν παντρεμένος με την μητέρα της ενάγουσας από το 1973. Αρχικά κατοικούσαν αρχικά όλοι μαζί στην Σουηδία, αργότερα όμως όλοι μαζί έφυγαν για να μείνουν στην Ρόδο και αργότερα εγκαταστάθηκαν στο ακριτικό νησί όπου έχτισαν το σπίτι τους. Έζησαν μαζί μέχρι που η μητέρα της ενάγουσας απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2012.

Πριν τον θάνατο της μητέρας της την ίδια χρονιά, σύμφωνα με την ενάγουσα, ο πατριός της μετέβη σε συμβολαιογράφο και κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο ιδιόγραφη διαθήκη του στην οποία δήλωνε ότι μετά τον θάνατό του, αφήνε μοναδικούς του κληρονόμους την σύζυγό του και την κόρη της συζύγου του.

Όσο ζούσε μάλιστα δεν είχε αφήσει ποτέ να εννοηθεί ότι η περιουσία του θα πήγαινε σε οποιονδήποτε τρίτο.
Στις 3 Αυγούστου 2020, όπως εκθέτει η ενάγουσα, με έκπληξή της, έλαβε γνώση από το αρμόδιο τμήμα Διαθηκών του Ειρηνοδικείου Ρόδου, ότι υπάρχει διαφορετική διαθήκη σύμφωνα με την οποία μοναδικός κληρονόμος είναι ο εναγόμενος ιερέας.

Η ενάγουσα αναφέρει ότι η έκπληξή της ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς από απλή και μόνο επισκόπηση της ιδιόγραφης διαθήκης του πατριού της κατάλαβε ότι η υπογραφή του και τα γράμματα της διαθήκης και όλο το κείμενο της διαθήκης δεν είχαν καμία σχέση με τα γράμματα του πατριού της.

Η ίδια ανέθεσε σε ειδικό δικαστικό γραφολόγο την γραφολογική διερεύνηση της. Όπως υποστηρίζει ο τελευταίος έκρινε πως η διαθήκη δεν έχει γραφεί και δεν έχει υπογραφεί από το χέρι του πατριού της, αλλά από άλλο άτομο.

Η ενάγουσα ακόμη υποστηρίζει πως λίγο καιρό μετά τον θάνατο του πατριού της ενώ πενθούσε ακόμη τον χαμό του, έμαθε από φίλους και γείτονες πως ο εναγόμενος είχε μπει στο σπίτι του εκλιπόντος αλλάζοντάς μάλιστα τη κλειδαριά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ίδια, ο εναγόμενος διέδιδε στην κλειστή κοινωνία του νησιού ότι το σπίτι είχε χαριστεί σε εκείνον από τον εκλιπόντα. Το ακίνητο έχει αντικειμενική αξία 29.446,20 ευρώ ενώ η εμπορική του αξία λόγω θέσης και περιοχής υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.