Ιερέας παραβίασε την καραντίνα και οι πιστοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο

Επιμένουν ορισμένοι πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας να αγνοούν τις υποδείξεις της Πολιτείας για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό. Όπως σε ναό της Πάτρας που πραγματοποίησε τελετή ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Patras tv, 30 περίπου χριστιανοί αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και συγκεντρώθηκαν στο ναό της Πάτρας που λειτούργησε κανονικά, παρότι έχει επιβληθεί απαγόρευση. Έτσι, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από την Πολιτεία.

Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι πως ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής που κατέγραψε τον ασυνείδητο ιερέα και τους απείθαρχους πολίτες, σχεδόν προπηλακίστηκε προκειμένου να μην πάρει πλάνα από την λειτουργία.

«Δεν φοβάσαι τον Θεό;» ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, με κάποιον άλλο από τους παρευρισκόμενους να λέει: «Δεν έχει οικογένεια;». Ανάμεσα στους πιστούς που αντέδρασαν και μια γυναίκα που ακούγεται να λέει: «Να πα να πνιγεί κι η κυβέρνηση μπροστά στην Παναγία».

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος μπήκε με την κάμερα στον ναό εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη και άπαντες τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο ο οποίος κατέγραφε την σκηνή.

YouTube player

Το τοπικό μέσο dete.gr σημειώνει πως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ενημερώθηκε για την ενέργεια του π. Αναστασίου που τέλεσε την λειτουργία και έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα σε βάρος του.

156 οι παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Δυτική Ελλάδα
Στις 156 φθάνουν οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στην Δυτική Ελλάδα από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στις 15:00, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται από την Αστυνομία για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις, στις 24 Μαρτίου 117 παραβάσεις και σήμερα 21 παραβάσεις.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των παραβάσεων, οι περισσότερες καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία, φθάνοντας τις 70, ακολουθεί η Αχαΐα με 47 καταγεγραμμένες παραβάσεις, ενώ στην Ηλεία βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις. Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.