Ικανοποίηση Κομισιόν από γερμανικές διευκρινίσεις για τους ελέγχους στα αεροδρόμια

Την ικανοποίησή της εξέφρασε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδυνής συνάντησης στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλήνων, Γερμανών και κοινοτικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με τους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και οι Βρυξέλλες είναι ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα.

Η γερμανική πλευρά διευκρίνισε ότι στο εξής οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Σένγκεν και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη. Μέχρι τώρα οι επιβάτες από την Ελλάδα οδηγούνταν σε ειδική έξοδο των αεροδρομίων εκτός της ζώνης Σένγκεν, όπου γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι όλων των επιβατών.

Η εκπρόσωπο της Κομισιόν πρόσθεσε ότι και η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε από την πλευρά της ότι οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν με της σειρά τους ελέγχους των επιβατών που κατευθύνονται από την Ελλάδα σε γερμανικά αεροδρόμια.

Ανέφερε ότι η Γερμανία είχε ενημερώσει την Επιτροπή στις 12 Νοεμβρίου για την παράταση της εφαρμογής της διάταξης του κώδικα του Σένγκεν που επιτρέπει στα κράτη μέλη να εισάγουν προσωρινά ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του για λόγους εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.