Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές – Ζημιές και πολλά προβλήματα

Άλλαξε ξαφνικά ο καιρός, άνοιξαν οι ουρανοί με τις τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές να προκαλούν ουκ ολίγα προβλήματα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν Ηπειρος και Θεσσαλία με Λάρισα, Τρίκαλα, Πρέβεζα και Ιωάννινα να πλήττονται από καλοκαιρινά μπουρίνια που προξένησαν αρκετές ζημιές. Την ίδια αγνοείται ένας ψαράς στο Μενίδι Αμφιλοχίας και έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές για τον εντοπισμό του.

Επεσαν δέντρα στα Τρίκαλα

Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Τρίκαλα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν παράλληλα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρων τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Καταιγίδα χτύπησε το Πευκί Ευβοίας

Παράλληλα σφοδρή ήταν η καταιγίδα που χτύπησε το Πευκί στη Βόρεια Ευβοια με τους ανέμους να ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία ανέφερε το eviavima.gr.

Ζημιές και στην Πρέβεζα

Ισχυροί άνεμοι έπληξαν και τα παράλια στο νομό Πρέβεζας. Η  απότομη αλλαγή του καιρού ξάφνιασε τους παραθεριστές και ιδιαίτερα όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία .

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από το Κανάλι όπου ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Καταστράφηκαν ομπρέλες  και ξαπλώστρες  , έπεσαν  δέντρα   ενώ έσπασαν μέχρι και τα φωτιστικά . Ανάλογες εικόνες σε  Καστροσυκιά ,Μονολίθι και Μύτικα  όπως γράφει το epirus-tv-news.gr.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας   μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης  έκανε λόγο για χάος κυρίως στην παραλιακή ζώνη υπογραμμίζοντας ότι  ο ίδιος οι αντιδήμαρχοι και το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στα σημεία που εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές.Για εικόνα καταστροφής έκανε  λόγο και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Λίμνες οι δρόμοι στα Ιωάννινα

Ο καιρός έγινε βροχερός στα Γιάννενα για μισή ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να παραλύσουν οι δρόμοι, κυρίως στην παραλίμνια περιοχή.

Έπεσαν δέντρα και κλαδιά με την πυροσβεστική να βρίσκεται στους δρόμους για την κοπή και την απομάκρυνσή τους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, αναφέρει το epirus-tv-news.gr.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν σε σημεία όπου έπεσαν κολόνες αλλά και καλώδια, λόγω του αέρα, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Από τις διακοπές ρεύματος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Μπουρίνι και στη Λάρισα

Μπουρίνι έπληξε την πόλη της Λάρισας και τα περίχωρα, με βροχή και ισχυρό αέρα, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία σύμφωνα με το onlarissa.gr.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.