Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για δολοφονία πριν από 20 χρόνια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία του 21 ετών Νικήτα Κορωνιού πριν από 20 χρόνια στον Λυκαβηττό, και συγκεκριμένα στις 13 Μαΐου 1997.

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, που ζήτησε την ενοχή του κατηγορημένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία χαρακτήρισε «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο 44χρονος βρέθηκε στο σημείο», το παλαμικό αποτύπωμα του κατηγορουμένου που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος.

«Ο κατηγορούμενος είναι με βεβαιότητα ο δράστης. Θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού» είπε η εισαγγελέας, η οποία αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του 44χρονου ότι το αποτύπωμα βρέθηκε τυχαία στο αυτοκίνητο ενώ στάθμευε τη μηχανή του.

Η απολογία του κατηγορουμένου

Λίγο νωρίτερα, ο κατηγορούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 179 χρόνια για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997, στην απολογία του είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Νικήτα Κορωνιού και πως δεν θέλει να δικαστεί για το παρελθόν του.

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το ίχνος εκεί. Ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό» είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια όταν κατέληξε στο αναμορφωτήριο γιατί έκλεβε -όπως είπε- μανάβικα.

Όταν το 1996 βγήκε από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή 8 χρόνων δούλευε σαν μπογιατζής. «Μετά έκλεβα τσάντες, όμως, δεν είχα ασκήσει ποτέ βία. Κατηγορήθηκα μόνο για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρεία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα.

Για βιασμό έχω καταδικαστεί μόνο για μια πράξη, καμία άλλη φορά, και ο βιασμός που καταδικάστηκα ήταν με μια κοπέλα που είχαμε βγει και είχαμε πιει. Δεν μπορώ να κατηγορούμαι για κάτι που δεν έκανα» είπε ο κατηγορούμενος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.