K.Αρβανίτης: Ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός, μια Κυβέρνηση σε διάλυση και ένα θεσμικό έλλειμα, διαπομπεύουν τη χώρα μας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το νομικός καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων σε ποινικές υποθέσεις, εξέδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης. Στην δήλωσή του με αφορμή την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1937 για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) κάνει λόγο για έναν εκβιαζόμενο πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση σε διάλυση. Όπως αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Αρβανίτης:

Με την αδυναμία της να προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1937 μέσα στην προθεσμία που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (17 Δεκεμβρίου 2021) και τη νέα αναβολή που ομολόγησε και ο ίδιος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η κυβέρνηση βάζει την Ελλάδα στο μικροσκόπιο των Ευρωπαϊκών οργάνων για έναν επιπλέον λόγο.

Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης, μια οδηγία ευρύτερα γνωστή ως οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers), είναι προφανές πως στη χώρα μας προσκρούει στην πολυετή προσπάθεια απαξίωσης των μαρτύρων του σκανδάλου Novartis, αυτών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έχει αποκαλέσει «κουκουλοφόρους».

Αντί για τη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να πλήξει για μια ακόμη φορά τη διεθνή θέση της χώρας, περιφρονώντας μια βασική θεσμική της υποχρέωση.

Αν κάποιοι νομίζουν πως το Κράτος Δικαίου, για το οποίο η Ελλάδα είναι ήδη στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι δευτερεύον ζήτημα που μπορούν να τακτοποιήσουν με τη βοήθεια πολιτικών τους φίλων, σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Και η χώρα μας, σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.