Κ. Χρυσόγονος: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμεριζόταν τις απόψεις μας

«Μετασχηματιστήκαμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, μετά την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης -της οποίας ηγείται- από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ανέφερε ότι επιδίωξη είναι η κίνηση αυτή να γίνει κόμμα, ωστόσο πρόσθεσε: «Με την τάξη μεγέθους που έχουμε, των 2.000 μελών, μείον αυτούς που διαφώνησαν, δεν γίνεται κόμμα. Για να γίνει κόμμα θα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των πολιτών».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις ένταξης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σχήμα, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μετέωρο. «Δεν ξέρουμε πού θα πάει, ποιος θα βγει αρχηγός», συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Χρυσόγονο, το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας σοβαρός πολιτικός διάλογος, ένα άλλο πολιτικό ήθος που θα επιτρέψει στη χώρα να αλλάξει πορεία.

«Πρέπει να ρίξουμε όλοι τους τόνους της αντιπαράθεσης. Να έρθουν σε σοβαρό διάλογο οι πολιτικές δυνάμεις και μεταξύ τους και στο εσωτερικό τους η κάθε μία», τόνισε.

Για το γεγονός ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Καρανίκα με τον Στάλιν και τον Βισίνκι, ο ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι «ίσως ήταν υπερβολικά οξύ» αυτό που είπε και κατέληξε: «Δεν θέλω να κάνω προσωπικές επιθέσεις».

Σε άλλη του συνέντευξη στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εκ νέου αν θα συνεργαστεί με την Κεντροαριστερά, για να δώσει παρόμοια απάντηση: «Δεν μπορούμε να έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι θα συμβεί με την Κεντροαριστερά. Δεν ξέρουμε αν θα είναι κόμμα ή συνασπισμός».

«Η ουσία είναι πως εμείς συγκροτούμε μία αυτόνομη πολιτική κίνηση με κρίσιμο στοιχείο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι εντελώς νέο από άποψη οργάνωσης όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση και είναι ενδεικτικό πως την απόφαση αποχώρησης της σοσιαλιστικής τάσης την πήραμε με αυτό τον τρόπο. Θα δούμε κατά πόσο θα υπάρξει μαζική ανταπόκριση. Θα υπάρξουν διαδικασίες συνδιάσκεψης των μελών, μέσα από την οποία θα προκύψει μία πολιτική πλατφόρμα οριοθετημένη αφενός απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό και από την άλλη απέναντι στη δικτατορία του προλεταριάτου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε την ανάγκη να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη χώρα, γιατί «έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση»

Ερωτηθείς αν η Σοσιαλιστική Τάση συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν την αποχώρησή της, απάντησε: «Στις 25 Σεπτέμβρη συναντηθήκαμε με τον κ. Ρήγα στην οποία φάνηκε πως η ηγεσία του κόμματος δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας για άνοιγμα στην κοινωνία και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Η ηγεσία επιμένει στο σημερινό μοντέλο ή έχει σκέψεις για μοντέλα που κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κατά τη δική τους ερμηνεία δεν πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες τάσεις αλλά ρεύματα ιδεών».

«Δεν έχουμε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και δεν το επιχειρήσαμε επίσης καθώς ο γραμματέας του Κόμματος μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος. Η τελευταία συνάντηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έχει γίνει τον Μάρτιο του 2015 και δεν καλούμασταν και στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. ποτέ», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.