Κ. Ζουράρις για Αλ. Τσίπρα: Είναι ένας νεαρός σοφός

«Νεαρό σοφό» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας πως «έχει μια εκπληκτική φιλοπατρία, είναι ένα γερό μυαλό, είναι πράος, συναινετικός, μειλίχιος».

«Μέχρι χθες τον ήξερα πολύ λίγο, χθες που τον γνώρισα περισσότερο, μιλώντας μαζί του για καμιά ώρα, ανακάλυψα ότι είναι καλύτερος από ό,τι πίστευα» συμπλήρωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». «Ήταν σαν ένας καλός γιος μου», συνέχισε ο κ. Ζουράρις.

Αναφερόμενος στην παραίτησή του, δήλωσε ότι την υπέβαλε με δική του πρωτοβουλία. «Όταν ο Πάνος Καμμένος μου είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει, του είπα “πολύ απλό, παραιτούμαι”», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι είχε σκοπό να παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου, για το ζήτημα των αλβανικών βιβλίων, ωστόσο παρέμεινε στη θέση του κατόπιν πίεσης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι δεν υπάρχει γεωγραφική, αλλά πάντοτε πολιτική ονομασία, ενώ αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι γνωρίζει την φιλοπατρία του και τη βαρύνουσα επιστημονική του κατάρτιση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.