Κάλπες για νέο Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ ζητεί για τις 3 και 10 Νοεμβρίου ο Χάρης Δούκας

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Πρόταση για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Με την επιστολή του λίγο πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (30/06/2024) ο Χάρης Δούκας προτείνει να γίνουν εκλογές για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παραθέτει μια σειρά προτάσεων και είναι πλέον ο πρώτος εκ των διεκδικητών της θέσης του Νίκου Ανδρουλάκη που το πράττει επίσημα και με συγκεκριμένες θέσεις.

Όλο το κείμενο της επιστολής του Χάρη Δούκα
Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.
Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια.

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα.

Ειρωνείες της Χαριλάου Τρικούπη στην πρόταση Δούκα για εκλογές 3 και 10 Νοεμβρίου: Βιάζεσαι έχει μαραθώνιο
Μέσω πηγών απάντησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του Χάρη Δούκα με την οποία προτείνει εκλογές για νέο Πρόεδρο στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας λίγη ώρα νωρίτερα είχε περιγράψει τον οδικό χάρτη έως την εκλογή νέας ηγεσίας με επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασαν με ειρωνικό τρόπο στην κίνηση αυτή εκ μέρους του δημάρχου Αθηναίων αναφέροντας ότι η επιστολή του έφτασε στα χέρια τους μέσω του email τρίτου προσώπου ενώ του.. υπενθυμίζουν ότι την 10η Νοεμβρίου που προτείνει για εσωκομματικές κάλπες θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος.

Όλη η απάντηση
«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.
Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.