Καμμένος: «Thanassis» είναι αυτός που υπακούει σε εντολές και κάνει κωλοτούμπες

Την εκτίμηση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι «και πάλι το κλειδί» στις πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο προεκλογικό σποτ που κυκλοφόρησαν οι ΑΝΕΛ εν όψει των ευρωεκλογών.

«Πρωταγωνιστής» στο σποτ των ΑΝΕΛ είναι ένα μαύρο κανίς που ακούει στο όνομα «Thanassis» και δέχεται εντολές στα γερμανικά. Το σποτ κλείνει με το μήνυμα: «Σε αυτές τις ευρωεκλογές μην ψηφίσεις κανέναν Thanassis. Υπακούμε μόνο σε μία φωνή, τη φωνή των Ελλήνων».

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του το πρωί στον Ant1 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «Thanassis» είναι «αυτός που τρώει από το χέρι της Μέρκελ και υπακούει στις εντολές και κάνει κωλοτούμπες. Αυτός που θα πάει στην Ευρωβουλή και αντί να εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα και την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει εκείνους από τους οποίους παίρνει εντολές». «Εμείς δεν θέλουμε τις εντολές της κ. Μέρκελ» πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι ΑΝΕΛ ζητούν «την ψήφο του ελληνικού λαού για να είμαστε ισχυροί να προασπίσουμε στα εθνικά θέματα στα θέματα της ορθοδοξίας και σε εκείνα της διεθνούς πολιτικής αυτά που έχουμε πει».

Για την συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σπρώξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κάθε κυβέρνηση προς τη μεριά της μείωσης των φόρων, της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, της απελευθέρωσης των αγορών και της διασφάλισης των αξιών που εμείς πρεσβεύουμε με εντιμότητα, καθαρότητα και δημόσιο λόγο».

Ανέφερε ακόμη ότι με τη συμβολή των ΑΝΕΛ η Ελλάδα έμεινε στην Ε.Ε. και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έμαθε να γράφει καλά με το δεξί» και πρόσθεσε: «Πιο δεξιά -με την καλή έννοια- εξωτερική πολιτική από αυτή που εφήρμοσε ο Αλ. Τσίπρας δεν νομίζω ότι υπήρχε».

Συμπεριέλαβε επίσης στα θετικά της συνεργασίας «το ότι η Ελλάδα έγινε ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα αναδρομικά στα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α.» αλλά και την προάσπιστη των εθνικών θεμάτων.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας όμως ότι το «εγκληματικό λάθος ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών», στην οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή του από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ανέφερε επιπλέον ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι θέση (και) της Ν.Δ. και εκτίμησε ότι η Συμφωνία μπορεί να καταργηθεί λόγω των συνεχών παραβιάσεών της από τη γειτονική χώρα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι την Παρασκευή, στη διάρκεια ερώτησης στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη Βουλή, θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία «για τη συμφωνία με τις βίζες που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς», στην οποία, όπως υποστήριξε, «έχουν γίνει και οικονομικά εγκλήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «το ποιος πήρε τα λεφτά θα το βρει η Δικαιοσύνη» ενώ τόνισε ότι δεν χρεώνει «στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό τις ευθύνες Κοτζιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.