Καρέ καρέ οι 30 ώρες αγωνίας από την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley στη Σύμη από το μεσημέρι της της Τετάρτης (05/06/2024).

Τα ίχνη του 67χρονου παρουσιαστή, γκουρού της υγιεινής διατροφής έχουν χαθεί για περισσότερες από 24 ώρες, με την σύζυγό του να βιώνει απίστευτες ώρες αγωνίας στη Σύμη.

Ο δημοφιλής Βρετανός είχε έρθει στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων μαζί με την σύζυγό του και παραθέριζαν μαζί με φιλικό τους ζευγάρι. Όλα ξεκίνησαν στις 13.30 χθες το μεσημέρι (5.06.2024) όταν ο Michael Mosley αποφάσισε να μην επιστρέψει με βαρκάκι μαζί με την γυναίκα του από την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Μουράγιου, όπου βρίσκεται το κατάλυμά τους.

Έτσι ξεκίνησε με τα πόδια, προκειμένου να διανύσει μία απόσταση περίπου 3,5 χλμ. Η σύζυγος του έφτασε στο κατάλυμά τους και περίμενε την επιστροφή του γνωστού δημοσιογράφου. Οι ώρες περνούσαν και ο 67χρονος δεν εμφανιζόταν ούτε επικοινώνησε με την οικογένειά του.

Στην Σύμη, λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα (05/06/2024) σήμανε συναγερμός. Εθελοντικές ομάδες, φορείς και υπηρεσίες άρχισαν να ψάχνουν τον Michael Mosley, χωρίς όμως οι προσπάθειές του να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και με φακούς ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή μεγάλα κομμάτια γης μέχρι και τις 2.30 σήμερα τα ξημερώματα.

Οι έρευνες σταμάτησαν για πέντε ώρες και από τις 7.30 το πρωί της Πέμπτης (6.06.2024) ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση ανεύρεσης του εξαφανισμένου άντρα. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές και drone ‘’χτενίζουν’’ για περισσότερες από 24 ώρες την παραλία του Αγίου Νικολάου, το χωριό Πέδι αλλά και περιοχές περιμετρικά αυτών. Στο νησί έφτασε και ελικόπτερο από την Αθήνα αλλά και ειδικός σκύλος , που θα συμμετάσχουν στις έρευνες.

Οι διασώστες διασχίζουν δύσβατες περιοχές, ψάχνουν τα γκρεμνά, ‘’σκανάρουν’’ χωράφια και βράχια. Οι συνθήκες της εξαφάνισης του γνωστού παρουσιαστή του BBC αποτελούν ακόμα, ένα γρίφο για τους έμπειρους διασώστες αλλά και τους άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί το μονοπάτι το οποίο φαίνεται να ακολούθησε ο Βρετανός, προκειμένου να φτάσει στο Πέδι και στην συνέχεια στο Μουράγιο, δεν είναι δύσβατο.

Μάλιστα όπως λένε στο newsit.gr άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή, στην περίπτωση που έχανε την ισορροπία του και έπεφτε σε κάποιο σημείο, θα εντοπιζόταν από τους διασώστες. Εκτός φυσικά κι αν για κάποιον λόγο, που ακόμα κανείς δεν μπορεί να αιτιολογήσει, ο 67χρονος βρέθηκε στην θάλασσα.

Όπως και να’χει όλα τα ενδεχόμενα προς το παρόν είναι ανοιχτά, με τους διασώστες και τους άντρες της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν τις έρευνες, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν ακόμα και όταν θα πέσει το φως της ημέρας.

Μέχρι τώρα έχει ‘’σαρωθεί’’ μία μεγάλη έκταση, η οποία διευρύνεται όλο και περισσότερο, προκειμένου να εντοπιστεί ένα σημάδι που θα οδηγήσει στον Βρετανό παρουσιαστή. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsit.gr, διασώστες ερευνούν πιθανά και απίθανα σημεία από τα οποία μπορεί να έχει περάσει ο Michael Mosley.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.