Καρυστιανού : Η κυβέρνηση συγκαλύπτει κι αδιαφορεί, η Δικαιοσύνη κωφεύει,ο Τύπος παραπλανεί (βίντεο)

Η Πρόεδρος του Συλλόγου θύματων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μιλάει στο TPP και στον Κωνσταντίνο Πουλή στις Βρυξέλλες, μία μέρα μετά την εκδήλωση «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου», που οργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωομάδα της Αριστεράς.

«Βρεθήκαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, για να μιλήσουμε για τα Τέμπη, για να μιλήσουμε για το κατά πόσον η πολιτική ηγεσία επηρεάζει πλέον τη Δικαιοσύνη. Εμείς χρειαζόμαστε τη Δικαιοσύνη να είναι αμερόληπτη και να κάνει σωστά τη δουλειά της. Αυτό ζητάμε για τους ανθρώπους μας και φυσικά, ζητάμε να μην υπάρχει περίπτωση να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο»

«Επειδή βλέπουμε, την αδιαφορία της κυβέρνησης και γενικά το πώς έχει συμπεριφερθεί σε άλλες καταστροφές και άλλες καταστάσεις που επλήγησε μέρος της κοινωνίας. Με απόλυτη αδιαφορία. Και βλέπουμε το ίδιο να συμβαίνει στο θέμα των Τεμπών. Μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι ότι ο σιδηρόδρομος ξαναμπήκε με τις ακριβώς ίδιες συνθήκες σε λειτουργία, έναν μήνα μετά. Πολύ σημαντικό είναι να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο»

«Η Δικαιοσύνη από την αρχή, εθελοτυφλεί και κωφεύει. Γίνονται τόσο απροκάλυπτες παρανομίες που αισθάνομαι άσχημα να κάθομαι να τις αναφέρω. Είναι εντυπωσιακό πως οι ανακριτές και εισαγγελείς προσπαθούν να μας πείσουν για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δεν έχουμε την κρίση να βλέπουμε σωστά. Και φυσικά έχουμε και 2-3 ανακοινώσεις από τον Άρειο Πάγο σε διάστημα ενός έτους, οι οποίες είτε εξυμνούσαν το έργο τους, είτε μας λένε ότι είμαστε υπερβολικοί και αδίκως φωνάζουμε».

«Πέρα από τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων και αυτά που, αναγκαστικά, λόγω της υπόθεσής μας, έχω αναγκαστεί να ψάξω και να δω, η πραγματική αλήθεια δεν παρουσιάζεται καθόλου στο κοινό. Άρα, ο Τύπος, τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι οδηγίες είναι προς την πλευρά της συγκάλυψης. Αυτό, ονομάζεται παραπλάνηση»

«Το ύφος του κ.Καραμανλή, με εκπλήσσει, Ψεύδεται, ψεύδεται μπροστά σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά. Και αυτή η πλειοψηφία στην επιτροπή, γνωρίζει ότι ψεύδεται. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μιλάει έτσι, όταν ξέρει ότι και οι άλλοι γνωρίζουν την αλήθεια».

Όταν αναφέρεται σε εμάς και ουσιαστικά μας ζητά να θρηνούμε βουβά, χωρίς να ενοχλούμε, η λέξη υβρυστικό είναι λίγη για να αξιολογήσει αυτήν την πράξη του. Δεν περιμένω κάτι από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το μόνο όμως που καταφέρνει ο κ.Καραμανλής είναι να εκθέτει περισσότερο τον εαυτό του»

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.