Καταγγελία για το γηροκομείο: Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα κορονοϊού

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε μία γυναίκα, η οποία όπως υποστήριξε είχε τη μητέρα της στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 40 κρούσματα. Η γυναίκα, η οποία μίλησε στην εκπομπή Live News, στο Mega ανέφερε ότι της ζητήθηκε μέσω Viber να υπογράψει ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού.

Η γυναίκα, όπως εξήγησε, η μητέρας της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άσχετο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

Στη συνέχεια μάλιστα, πρόσθεσε πως το Σάββατο τους εστάλη χαρτί μέσω Viber για να υπογράψουν, ότι σε περίπτωση κορονοϊού, αν προκύψει κρούσμα ή γρίπης ή οτιδήποτε άλλο δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη.

«Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με τέσσερις μάσκες και τρία γάντια», πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.