Καταγγελίες για νοθεία στα καύσιμα -«Δεν πρόλαβα να κάνω 100 μέτρα και το μηχανάκι μου σβήνει»

Διαμαρτύρονται και οι νόμιμοι πρατηριούχοι

Η καταγγελία που έφτασε στο LIVE NEWS προκαλεί αίσθηση. Την ώρα που οι καταγγελίες για νοθευμένα καύσιμα ακόμα και από τους ίδιους τους πρατηριούχους φουντώνουν ένας οδηγός σκούτερ με την απόγνωση να ξεχειλίζει θα στείλει φωτογραφία που όπως λέει έχει το νοθευμένο καύσιμο που του έβαλαν και θα καταγγείλει πως στην προσπάθεια του να βρει φτηνή βενζίνη πλήρωσε ακριβά την χαμηλή τιμή της αντλίας.
«Δεν πρόλαβα να κάνω 100 μέτρα και το μηχανάκι μου σβήνει. Δεν έπαιρνε καθόλου. Και πεζός, πηγαίνω σε ένα βενζινάδικο που ήταν λίγο παρακάτω. Μου λέει «τι έπαθες;» του λέω «έτσι κι έτσι». Μου λέει «από ποιο έβαλες;», του λέω συγκεκριμένα και μου κουνάει το κεφάλι. «Δηλαδή;» του λέω. Μου λέει «νοθευμένη». Του λέω «σίγουρα;»… Μου λέει «ναι». Και στο συνεργείο μετά το μεσημέρι μου είπε ότι είχε νερό… Απ’ το πουθενά και να πληρώσω, μαζί με το μεροκάματό μου… με το συνεργείο… να μου φτάσει περίπου λίγο πάνω από τα 200 ευρώ» αναφέρει ο οδηγός.

Ο άτυχος οδηγός έβαλε το χέρι στην τσέπη αλλά η τύχη θα πει δεν ήταν με το μέρος του ούτε όταν άλλαξε πρατήριο.

«Το ένα έγινε στις 18, το συμβάν που το πήγα συνεργείο και το άλλο έγινε στις 23 του μηνός… έβαλα 10 ευρώ βενζίνη. Πήγα σε μία εταιρία που είναι γνωστή, σαν και αυτή που έβαζα.. που βάζω μόνιμα εγώ. Δυστυχώς, δεν υπολόγισα καλά και αυτό δεν ήταν… Πάλι το ίδιο πρόβλημα. Πάλι το ίδιο αλλά ήταν σε λιγότερη κλίμακα… δεν ήταν τόσο… δεν χρειάστηκε να το πάω στο συνεργείο. Μου έσβησε, όλα ωραία, το πήγα στο συνεργείο, μου είπε «έχει λίγο νερό, πήγαινε ‘φουλάρισέ’ το», το ΄φουλάρισα’ και πήρε μπροστά κανονικά. Μου έκανε κάποιες διακοπές αλλά λειτούργησε μετά» προσθέτει.

Ο οδηγός βρέθηκε στην ίδια θέση που βρίσκονται και αμέτρητοι άλλοι οδηγοί που πληρώνουν τζάμπα και βερεσέ τρελά ποσά στα συνεργεία όταν η φτηνή βενζίνη του πρατηρίου αποδεικνύεται απλά νοθευμένη και καταστροφική.

«Το θέμα όμως… εμένα δεν με προστατεύει κανένας. Κι όπως γίνεται πάντα, «εγώ δεν ξέρω τίποτα, κάνε τε ότι θέλετε, δεν με νοιάζει». Αυτές είναι οι απαντήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει… δεν είναι… δεν είναι κάτι το μοναδικό που γίνεται μόνο σε εμάς. Είναι σε όλο τον κόσμο αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει βενζινάδικο που να μην σου κάνει τη μπαγαποντιά. Είναι το σύστημα τέτοιο που δουλεύει και τα μόνα θύματα είμαστε εμείς» λέει ο οδηγός.

Διαμαρτύρονται και οι νόμιμοι πρατηριούχοι
Με τους καταναλωτές άλλωστε συμφωνούν και πάρα πολλοί πρατηριούχοι και θεσμικοί εκπρόσωποι τους που καλούν ξανά και ξανά την πολιτεία να κάνει κάτι.

Στα συνεργεία οι οδικές βοήθειες κάνουν παρέλαση με τα αυτοκίνητα που «μένουν».

Οι οδηγοί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τυχεροί γιατί σε ακραίες περιπτώσεις απλά θα πάρουν το μοτέρ στο χέρι.

Οι μηχανικοί έχουν βαρεθεί να βλέπουν απίστευτες βλάβες και πανάκριβες στην επισκευή με τα αυτοκίνητα να χρειάζονται πρώτα από όλα ένα καλό άδειασμα του ντεπόζιτου και πέταμα του νοθευμένου καυσίμου που σε ένα γέμισμα μπορεί να ξεπερνάει τα 100 ευρώ και δαπανηρές επισκευές επιπλέον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.