Καθηγητής ιατρικής έτρεξε 5 χλμ φορώντας μάσκα – «Ήθελα να στείλω διπλό μήνυμα»

Ένα σημαντικό μήνυμα έστειλε ένα γιατρός από την Κρήτη αποστομώνοντας τους αρνητές της μάσκας την ώρα που κορονοϊός καλπάζει στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Λιόνη καθηγητή Γενική Ιατρική και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, που έτρεξε 5χλμ φορώντας διαρκώς τη μάσκα του και μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον συμβολισμό της πράξης του.

Ο κ. Λιονής αναφέρθηκε στον συμβολισμό, στο μήνυμα που ήθελε να στείλει με αυτή την πρωτοβουλία του, μήνυμα κυρίως προς τους νέους, αλλά και τους ηλικιωμένους για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

«Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα με διπλή κατεύθυνση», ανέφερε.

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής εξήγησε τον σκοπό της συμμετοχής του στον αγώνα των 5 χλμ στο Ρέθυμνο λέγοντας πως: «Το κύριο μήνυμα είναι ότι πρέπει να ζούμε με την πανδημία και τη μάσκα, που η κύρια συμβολή είναι για να προστατέψει τους άλλους.Ήθελα να δείξω ότι ακόμα κι ένα πρόσωπο όπως εγώ 65 χρόνων μπορεί να τρέξει φορώντας μάσκα 5 χλμ, άρα πόσο πιο εύκολο κάποιος που εργάζεται ή έρχεται σε επαφή με άλλους μπορεί να τη φορέσει για λίγες ώρες.

Κυρίως ήθελα να απευθυνθώ στους νέους, με τους οποίους δεν επικοινωνούμε με όρους ενθάρρυνσης και κατανόησης και με όρους της γλώσσας τους.

Ήταν κι ένα μήνυμα για μας τους ηλικιωμένους, δεν σταματάμε να ζούμε και να υποστηρίζουμε τη νεότητα για την οποία είμαστε περήφανοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.