Κάτοικος έσωσε σκύλο και γάτα από τη φονική πλημμύρα

Μουδιασμένη από την θεομηνία παραμένει η Δυτική Αττική, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της φονικής πλημμύρας. Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία στη Μάνδρα, κάτοικος της περιοχής βοήθησε σκύλο να μην πνιγεί, παίρνοντάς τον στην αγκαλιά του, και έσωσε γάτα απεγκλωβίζοντάς την από δένδρο.

Πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω σε φορτηγά, λεωφορεία ή ταράτσες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, που από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη Μάνδρα, καθώς τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν, ακόμη, τεθεί οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.