«Κάτοικος είδε εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη να πετάει γκαζάκια»

Όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στη Σταμάτα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Σχετικά με τη φωτιά που προκάλεσε αρκετές ζημιές, ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN ότι κάτοικος ισχυρίστηκε ότι είδε έναν άνδρα, που ήταν ντυμένος πυροσβέστης να πετάει γκαζάκια.

«Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που ξεκινούσε η φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά των εναέριων μέσων δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Βέβαια, ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια, με πληροφορίες του OPEN να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.