Καύσωνας με 42 βαθμούς Κελσίου – Πώς θα κινηθεί το κύμα ζέστης

Στους 42°C αναμένεται να «σκαρφαλώσει» σήμερα το θερμόμετρο, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η Πέμπτη είναι η δυσκολότερη μέρα του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.

Ωστόσο, μετά τον καύσωνα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι από την Κυριακή με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου και έτσι αναμένεται να μας αποχαιρετήσει ο Ιούνιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κύματα καύσωνα είναι πλέον ένα συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Τις προηγούμενες ημέρες Ισπανία, Γερμανία και Ελβετία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα πρωτόγνωρο – τουλάχιστον για Ιούνιο – καύσωνα.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πίσω από τον παρατεταμένο καύσωνα κρύβεται η κλιματική αλλαγή.

Το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού

Στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσει τους 42°C σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου: «Θα είναι η κορύφωση της θερμικής εισβολής, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και στους 42°C σε αρκετές περιοχές της χώρας».

Σημείωσε πως «θα έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, δηλαδή από την Θεσσαλία και νοτιότερα στους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, στην Χαλκίδα, στην ανατολική Πελοπόννησο δηλαδή Αργολίδα και Μεσσηνία. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε σαραντάρια, ενώ μεταξύ άλλων στην Λάρισα περιμένουμε αύριο 42°C».

Η ίδια σημείωσε πως στο λεκανοπέδιο θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, «με μέγιστη στους 39 βαθμούς Κελσίου, ίσως πιάσει οριακά και 40°C στην δυτική Αττική. Στην Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37°C».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.