Καύσωνας προ των πυλών – Πότε θα φτάσει στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης μας… έρχεται από την Τρίτη (22.06.2021), αφού σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι ασταθής, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Η χώρα μπαίνει τις επόμενες ώρες σε τροχιά καύσωνα, αφού καιρός θα γίνει θα θυμίζει Αύγουστο και η νέα εβδομάδα ξεκινά με έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό από την Τρίτη. Το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή (27.06.2021), με τη θερμοκρασία να σημειώνει προοδευτική σημαντική άνοδο και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 24/06 – Σάββατο 26/06, οπότε σε αρκετές περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, με τις μέγιστες να φτάνουν κατά τόπους τους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Πριν τον καύσωνα, πάντως, θα έρθουν οι βροχές και οι καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας 21/06.

Στον χάρτη του meteo.gr, με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές με τα κόκκινα τρίγωνα όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 2 εκατοστών!

Πηγή: meteo.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.