ΚΕΕΛΠΝΟ: Αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στην τελευταία έκθεσή του, τις τελευταίες οκτώ ημέρες καταγράφηκαν 86 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει στους 690.

«Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας, που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι» υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε δεύτερος νεκρός από ιλαρά στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 17χρονο Ρομά που δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο άτυχος νέος πέθανε από εγκεφαλίτιδα, μια θανατηφόρα επιπλοκή της νόσου, όπως αναφέρει η επιδημιολογική εβδομαδιαία έκθεση του.

Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου και επρόκειτο για ένα μωρό 11 μηνών, από την κοινότητα Ρομά, ανεμβολίαστο, το οποίο έπασχε από υποκείμενη δυστροφία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.