Κικίλιας: Πολιτικός τζογαδόρος ο Τσίπρας με… παράφρονες υπουργούς

Πολιτικό τζογαδόρο αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας με… παράφρονες υπουργούς, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι θα προσπαθήσει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας την ελληνική ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες σε αλλοδαπούς.

«Αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες είναι αδιανόητα. Έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, ο οποίος υπήρξε πολιτικός τζογαδόρος. Μία φορά πολιτικός τζογαδόρος, πάντα πολιτικός τζογαδόρος», είπε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας ότι «κάθε μέρα παρουσιάζεται και ένας από τους παράφρονες υπουργούς του και δηλώνει αδιανόητα πράγματα».

Αναφερόμενος επίσης στις δηλώσεις των κ.κ. Καμμένου και Βαρουφάκη πρόσθεσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να μας πάει στη δραχμή και τον υποστήριζε ο κ. Καμμένος. Βγαίνει ο κ. Καμμένος και λέει ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του κ. Σόιμπλε και τον έδιωξαν από το ξενοδοχείο με μπουνιές και κλωτσιές. Όλοι αυτοί ήταν στην ίδια κυβέρνηση και βύθισαν τη χώρα τέσσερα χρόνια στην υπερφορολόγηση, στη μελαγχολία και στη δυστυχία».

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο «έπαιξαν» με το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από μερικά χρόνια. Δεν ψήφισαν το Σταύρο Δήμα, έπαιξαν με τους θεσμούς και έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά. Και τώρα παίζει πάλι με το Σύνταγμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. Επιχείρησε να το κάνει με το Σκοπιανό, δεν τα κατάφερε, το κάνει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας μας και πρέπει να έχει συναινέσεις. Ο κ. Τσίπρας το εργαλειοποιεί με τον τρόπο που επιδιώκει να γίνει η Αναθεώρηση».

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή σχετικά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς με διαδικασίες εξπρές, ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα προσπαθήσει να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, με όποιον τρόπο μπορεί.

«Ενώ δεν επιτρέπει στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους και να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, δίνει την ελληνική ιθαγένεια με συνοπτικές διαδικασίες. Γι’ αυτό ελέγχεται η κυβέρνηση και κατέθεσα σχετική ερώτηση ζητώντας απαντήσεις. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να παιχτεί παιχνίδι με φαντάσματα του παρελθόντος» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.