Κικίλιας: Στηρίζουμε τα νησιά, ιδίως τα ακριτικά

Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου, σε ένα νησί όπου δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει και ενισχύσει τα νησιά, ιδίως τα ακριτικά.

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση και εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

«Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας» σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να ξεκινήσει από τη Σάμο τις επισκέψεις του στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19, έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων και έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Ακόμη προβλέπονται έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.