ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση περιφρονεί τους πολίτες παρακάμπτοντας τη διαβούλευση

Για παραβίαση δημοκρατικών αρχών και περιφρόνηση κατακτήσεων της πολιτείας, όπως είναι η διαβούλευση, κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, χωρίς να έχει αναρτηθεί στο opengov.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακάμπτει και περιφρονεί κατακτήσεις της ελληνικής πολιτείας όπως είναι η διαβούλευση. Καταθέτει σήμερα νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, χωρίς να έχει αναρτήσει το εν λόγω νομοσχέδιο για διαβούλευση στο opengov. Κι όμως οι υπουργοί της, που διαφημίζονται ως τεχνοκράτες που προωθούν την χρήση των ψηφιακών μέσων στη διακυβέρνηση, έχουν ορκιστεί εδώ και 15 ημέρες. Είχαν, δηλαδή πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ενημερώσουν τους πολίτες για το νομοσχέδιο και να ζητήσουν εισερχόμενα από αυτούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής .

«Η διαβούλευση και το opengov, δεν είναι απλά μια κατάκτηση της Ελλάδας που έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κι επαινέθηκε ως καινοτομία διεθνώς. Είναι νόμος του κράτους τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ παραβιάζει: Σύμφωνα με τον Νόμο 4048 (άρθρο 6) κάθε υπουργός που καταθέτει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή πρέπει να έχει φροντίσει για την προηγούμενη ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών, κοινωνικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου» προσθέτει.

Υποστηρίζοντας ότι η στάση της Ν.Δ. απέναντι στη διαβούλευση φανερώνει τον αυταρχισμό που την χαρακτηρίζει, το ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει ότι «ήμασταν αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία είχε αναρτήσει για διαβούλευση μόλις για μερικές (νυχτερινές) ώρες. Εξίσου αυστηροί είμαστε και θα είμαστε με την Ν.Δ κάθε φορά που παραβιάζει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη νομιμότητα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αν η Ν.Δ νομίζει ότι οι δημοκρατικές αρχές μπορούν να παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτεί τον σεβασμό και την ανοιχτότητα που έχει διασφαλίσει για τους Έλληνες πολίτες με έργα όπως η Διαύγεια και το opengov».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.