ΚΙΝΑΛ: Με ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές

Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και η αναμενόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει άμεσα να γίνουν εθνικές εκλογές τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, εκτιμώντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. είναι να εγκλωβίσουν ένα συγκεκριμένο προοδευτικό κομμάτι ψηφοφόρων, για να σταματήσουν την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας με πολιτικούς συντάκτες στη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Χριστίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη χθεσινή κεντρική συγκέντρωση του κόμματος και την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην πλατεία Κοτζιά, αισιοδοξώντας για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Σχετικά εξάλλου με την αναφορά στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι περί «χαμένης ψήφου», στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπερδεύεται συχνά» προσθέτοντας ότι «λανσάρει αυτή τη θεωρία με το επιχείρημα ότι δήθεν «είμαστε όλοι ίδιοι»».

Τα ίδια στελέχη επεσήμαναν ότι «συγχέει πολιτικές διαδρομές και αξίες. Σε αντίθεση με εκείνον είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία, το έργο και τη προσφορά του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν την εκχωρούμε, δεν την δανείζουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να την καπηλευτεί».

Επίσης τονίζουν ότι «όποιος αναπαράγει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., του δίνει ανάσα ζωής. Αυτό το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης και το κάνει συνειδητά, γιατί και οι δύο βολεύονται παριστάνοντας τους δήθεν μονομάχους», συμπληρώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποστρατεύεται πολιτικά μόνο με την ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ. «Γι’ αυτό, την Κυριακή καμία ψήφος χαμένη, να σπάσουμε το δίπολο Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ και να στείλουμε πραγματικό μήνυμα αλλαγής».