«Κλειδώνει» ο ανασχηματισμός: Οι «καραμπόλες» και το πήγαινε έλα στα υπουργεία

Ανασχηματισμός αναμένεται τα επόμενα 24ωρα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, προκειμένου την Παρασκευή να είναι όλα έτοιμα για τον προγραμματισμό Υπουργικό Συμβούλιο και τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Προφανώς αν υπάρξουν καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, μπορεί οι ανακοινώσεις να μετατεθούν για μία μέρα μετά ή για την Δευτέρα, ωστόσο σε αυτή τη φάση, ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι για την Πέμπτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

«Υπάρχει και μια δεύτερη εισήγηση στον Πρωθυπουργό, να κάνει αποχαιρετιστήριο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή και αμέσως μετά να ανακοινωθεί το νέο σχήμα. Όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνουν την Πέμπτη το απόγευμα οι ανακοινώσεις, την Παρασκευή το πρωί η ορκωμοσία και στη συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο με τους καινούργιους υπουργούς», συνέχισε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και δεν θα αλλάξουν μόνο δύο ή τρία πρόσωπα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, αρκετές αλλαγές θα υπάρξουν στους υφυπουργούς και φαίνεται πως θα δοκιμαστούν και κάποια νέα πρόσωπα.

Η ονοματολογία και οι καραμπόλες
Τα μάτια πλέον στρέφονται στην ονοματολογία. Ως προς τα ονόματα, φήμες κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες φήμες θέλουν το Οικονομικών να αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποια ουσιαστική θέση αναζητείται για τον Άκη Σκέρτσο.

Οι αμετακίνητοι παρά τον ανασχηματισμό
Σύμφωνα με την στήλη του Μικροπολιτικού της εφημερίδας “Τα Νέα”, αμετακίνητοι είναι ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παύλος Μαρινάκης. Εκτός σχεδιασμού ενδέχεται να μείνουν ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και η Νίκη Κεραμέως.

Μαρινάκης για ανασχηματισμό: Τέτοιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν με συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου
Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον ανασχηματισμό με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και όταν υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες θα ανακοινωθούν με συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», τόνισε σε ερώτηση για τα σχετικά σενάρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας απαντώντας στην ερώτηση αν χρειάζονται αλλαγές πολιτικές και ποιες είναι αυτές σημείωσε: «Αν πούμε ό,τι όλα πάνε τέλεια είναι σαν να λέμε ό,τι το βράδυ των εκλογών, δεν είδαμε τα αποτελέσματα. Τώρα όσον αφορά τον στόχο που θέσαμε, δεν μπορούμε να πούμε ό,τι ικανοποιηθήκαμε. Ωστόσο, το κυριότερο είναι ό,τι οι πολίτες με την αποχή τους έστειλαν κάποια μηνύματα πάρα πολύ συγκεκριμένα. Είναι δεδομένο ό,τι πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας, να τρέξουμε πιο γρήγορα κάποια θέματα, να ακούσουμε τον κόσμο τι έχει να μας πει, για να μας οδηγήσει σε μια τριετία η οποία θα λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα για τους πολίτες».

«Υπάρχουν πράγματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε ό,τι όσο και να προσπαθείς για να αποτυπωθεί η πολιτική σου, θέλει χρόνο. Ωστόσο, αν μία από τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης ήταν ρεαλιστική , θα το έδειχναν οι πολίτες και στην κάλπη. Ο κόσμος με την αποχή έστειλε ένα μήνυμα. Προφανώς αυτό κόστισε περισσότερο στην πρώτη παράταξη, στο πρώτο κόμμα, δηλαδή σε εμάς και η οποία μας προβληματίζει πολύ. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία σχετική αποκλιμάκωση, όπως και η χώρα μας, αλλά παραμένει ο πληθωρισμός το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών. Και είναι και πάρα πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία χρειάζεται να τα δεις με νηφαλιότητα», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.