Κλείνει πριν καν αρχίσει η συζήτηση για το ωράριο των καταστημάτων – Τι θα ανακοινώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Παγώνει πριν ανοίξει η συζήτηση για μείωση του ωραρίου στα καταστήματα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά τα απογεύματα μέσα στον χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έχει επαφές σήμερα με παράγοντες της αγοράς, θα ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας καθώς είναι ενάντια στον υγιή ανταγωνισμό.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν και με ποιους όρους θα μπορούν τα καταστήματα να το κάνουν αυτό σε εθελοντική βάση.

Τι προηγήθηκε
Επισημαίνεται ότι ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των καταστημάτων, ήταν πρόταση που συζητήθηκε και με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Intergoup «Climate Change, Biodiversity and Sustainable Development» Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Repower EU – Μια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην 86η Δ.Ε.Θ.

Ως εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει το παρακάτω ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 16:00

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 19:00

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.