Κόκκαλης υπέρ Τσίπρα και κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συνταρακτικό να τον ξεχνούν στην ανακοίνωση για τις Πρέσπες

Την προσωπική συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογραμμίζει με δήλωση του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Γραμματέας του «Κόσμου», Πέτρος Κόκκαλης, στον απόηχο των αντιδράσεων για την απάλειψη του ονόματος του πρώην Πρωθυπουργού από τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προκλητική στάση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την τελετή ορκωμοσίας της, δικαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής», αναφέρει ο Πέτρος Κόκκαλης σε δήλωσή του.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται κατανοητό το ότι να υπερασπίζεσαι το εθνικό συμφέρον απαιτεί τόλμη και αυτοθυσία. Η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μην εξασφαλίσει την επικύρωση των πρωτοκόλλων εφαρμογής επί 5 χρόνια ήταν η κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τομή στον ιστορικό χρόνο και έχει ονοματεπώνυμο. Να είμαστε, λοιπόν, ξεκάθαροι: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι συνταρακτικό να ξεχνά να τον μνημονεύσει η ανακοίνωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε στις Πρέσπες, όπως και στη Μακρόνησο, δεν διχάστηκε η Ελλάδα. Δόθηκαν αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη και χύθηκε αίμα νεών ανθρώπων.

Η Ιστορία έχει καταγράψει στάσεις, απόψεις και μικροπολιτικές τακτικές».

«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια αγωνίζεται για την ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.