Κομμάτια από γάντια μέσα σε σχολικά γεύματα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σχολικά γεύματα που παρασκεύαζε η εταιρεία, το εργοστάσιο της οποίας στη Λαμία κάηκε την περασμένη Κυριακή (19.5.24).

Υπενθυμίζεται ότι σε 10 δείγματα των γευμάτων, που μοιράστηκαν σε σχολεία στη Λαμία και προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών, βρέθηκε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου. Σε νέες φωτογραφίες, που έφερε στη δημοσιότητα το Live News, φαίνεται ότι οι συσκευασίες με τα φαγητά όχι μόνο δεν ήταν κλεισμένες όπως πρέπει, αλλά περιείχαν και «ξένα σώματα». Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ένα χρόνο πριν και περιλαμβάνονται σε επίσημη καταγγελία που έγινε στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, μια συσκευασία με μοσχάρι και ριζότο φαίνεται ότι «φουσκώνει», γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν καλά κλεισμένη. Σε άλλη σοκαριστική φωτογραφία, διακρίνεται πάνω σε ένα μπιφτέκι ένα κομμάτι από μπλε πλαστικό γάντι μιας χρήσης.




«Τσουνάμι» καταγγελιών
Όλα δείχνουν πως ο θόρυβος από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών θα φέρει πολύ σύντομα αλλαγές στον τρόπο διάθεσης των σχολικών γευμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έλεγχοι θα ενταθούν ώστε στο μέλλον να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες για τροφικές δηλητηριάσεις μαθητών από τα σχολικά τους γεύματα.

«Μπορεί κάποια παιδιά οκ να φάνε στο σπίτι τους. Υπάρχουν όμως παιδιά που μένουν και στο ολοήμερο και έχουν και οικονομικές δυσκολίες και περιμένουν ίσως αυτά τα φαγητά», είπε η καταγγέλλουσα. Εκατόν ογδόντα χιλιάδες μαθητές, δηλαδή οι 4 από τους 10 μαθητές στα δημοτικά σχολεία της χώρας τρώνε από τα σχολικά γεύματα.




«Το κοτόπουλο το μπιφτέκι στη μέση ήταν κόκκινο. Δεν τρώγανε τα παιδιά και δοκίμασα εγώ το μπιφτέκι, το σουτζουκάκι είχε μέσα κόκκαλα. Οι σαλάτες μύριζαν κάπως, το λάχανο και αυτά μύριζαν σαν να ήταν άπλυτα. Το παντζάρι άμα το έβαζα στο ψυγείο μύριζε. Το ψάρι ήταν παναρισμένο. Είχε πολύ πανάρισμα, το περισσότερο ήταν πανάρισμα και το ψάρι ήταν ένα μαύρο πράγμα», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.