Κωνσταντοπούλου: Να γίνει προανακριτική για τον Μητσοτάκη

«Υπογράψαμε γιατί πιστεύουμε ότι οι συγγενείς δικαιούνται να ελπίζουν και εμείς για αυτό θα λειτουργήσουμε, ότι θα σταματήσετε να στραγγαλίζετε τη δικαιοσύνη», τόνισε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής.

“Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω κομματικά. Είμαι εδώ για να μιλήσω με βάση το αίσθημα δικαίου των πολιτών, με βάση την απαίτηση της δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση και πρώτος ο κύριος Πρωθυπουργός, κύριε Βορίδη, να έρθει εδώ να δώσει λόγο, να απολογηθεί, να δώσει όλα τα στοιχεία που ο ίδιος γνωρίζει και βέβαια, να συναινέσει στο να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία σε βάρος της Κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών.” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας το λόγο για την πρώτη της παρέμβαση κατά την χθεσινή συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, ανάμεσα σε αλλεπάλληλες διακοπές της ομιλίας της και οχλαγωγία.

“Η Πλεύση Ελευθερίας σε αυτή τη συζήτηση θα σας ζητήσει εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις σας στη Δικαιοσύνη. Ζητάμε –παρακαλώ, σημειώστε το- στην αναθεώρηση του Συντάγματος να καταργηθεί ο διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση. Σας ζητάμε να δηλώσετε όλα τα κυβερνητικά πρόσωπα και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας -εμείς το δηλώνουμε από πλευράς Πλεύσης Ελευθερίας- ότι αποποιούμαστε κάθε προστασίας, ασυλίας κοινοβουλευτικής και συνταγματικής. Δηλώστε το, σταματήστε να μπλοκάρετε τις έρευνες. Λέτε «θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», αλλά εσείς μπλοκάρετε τη Δικαιοσύνη. Σας καλούμε να προτείνετε εσείς -έχετε τον αριθμό των Βουλευτών- τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Μητσοτάκη, για τον κ. Καραμανλή και για όποιον άλλον εμπλεκόμενο.

Δείτε το βίντεο με την πρώτη παρέμβαση:

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.