Κοντονής: «Παράθυρο» για δίκη στην Ελλάδα των 8 Τούρκων στρατιωτικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα μπορεί να δικαστούν στη χώρα μας δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, διευκρινίζοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί από την κυβέρνηση σε περίπτωση που το ζητήσει η Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα, οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης «το θέμα είναι να έχουμε μια δίκαιη δίκη, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο Ερντογάν».

Όσον αφορά το θέμα της έκδοσής τους ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο έχει κλείσει οριστικά. «Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.