Κορωνοϊός: 22 νεκροί και 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – 821 συνολικά

53 είναι διασωληνωμένοι

Συνολικά 821 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, οι περισσότεροι άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (78 επιπλέον από χθες), στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από τους θανόντες, 18 είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες – οι 21 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσκομεία έχουν λάβει 36 άτομα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

Θετικό είναι πως στη χώρα μας παραμένει χαμηλή η θνητότητα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ότι τα κρούσματα καταγράφονται χωρίς επιθετική αύξηση. Ο ιός ωστόσο δεν σέβεται καμία ηλικία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε εκ νέου οδηγίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, να παραμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο θα αερίζεται επαρκώς. Σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας τα υπόλοιπα μέλη που διαβιούν στο ίδιο σπίτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.